Архіви за місяць: Липень, 2023

Мідянка звичайна: змія, схожа на гадюку – фото, опис, цікаві факти

Змія мідянка – фото, опис, цікаві факти

Мідянка звичайна – змія, яку найчастіше за все плутають з отруйною гадюкою звичайною. Проте на відміну від останньої, вона не має зигзагоподібного малюнку на тілі та, подібно до вужа, не є отруйною. Поряд з цими зміями мідянка звичайна є одним із найпоширеніших видів на теренах континентальної Європи.

Сорока звичайна: розумна білобока – фото, опис, ТОП-7 цікаві факти

Сорока звичайна – фото, опис, цікаві факти

Сорока звичайна – один із найрозумніших птахів. Вона здатна впізнавати себе у дзеркалі, може рахувати до чотирьох та має ритуали, пов’язані з померлими родичами. За гостротою розуму сорока майже не поступається круку.

Вуж: відома неотруйна змія – фото, опис, види, цікаві факти

Вуж – фото, опис, види, цікаві факти

Вуж – неотруйна змія, яку нерідко плутають з отруйною гадюкою. Проте від останньої його легко відрізнити за наявністю жовто-чорної смужки на шиї. Вуж також є однією з небагатьох змій, ареал розповсюдження яких доходить майже до Полярного кола.

Ропуха звичайна: найпоширеніше земноводне Європи

Ропуха звичайна або сіра - фото, опис, цікаві факти

Ропуха звичайна або сіра – один із найпоширеніших видів земноводних на теренах Європи. Попри це її чисельність за останні десятиріччя значно зменшилася на всьому континенті. Сіра ропуха мешкає як у воді, так і на суші, проти найбільш за все вона активна за вологої погоди.

Рослини тундри: ТОП-23 види – фото, назви, опис

Рослини тундри – фото, назви, опис

Тундра – доволі суворий за кліматичними умовами біом. Він вважається найбільш непридатним для життя, поступаючись лише пустелям. Здається, що на тундрових теренах можуть процвітати лише мохи та лишайники. Проте рослини тундри не обмежуються лише ними та вражають різноманіттям видів – від карликових дерев до ягід та квітів.

Гадюка: найпоширеніша змія у світі – фото, опис, види

Гадюка – фото, опис, види

Гадюка – одна з найвідоміших та найпоширеніших отруйних змій Старого Світу. Існує понад 20 видів цих плазунів, проте деякі з них не такі агресивні, як інші, та зазвичай радше ховаються, ніж нападають. В Україні доволі поширеною є гадюка звичайна або ґалиця.

Птах беркут: фото, опис, ТОП-6 цікаві факти

Птах беркут - фото, опис, цікаві факти

Беркут – великий хижий птах, відомий як найбільший орел у світі. Він зустрічається більш ніж у 70 країнах на теренах 4-х континентів Північної півкулі. Цей величезний птах має розмах крил, що перевищує зріст людини, та може ловити тварин, які вдвічі більші за нього.