Архіви за місяць: Травень, 2023

Каракал: дика кішка, схожа на рись – фото, опис, цікаві факти

Каракал – фото, опис, цікаві факти

Каракал чи степова рись – рідкісна тварина, що зустрічається в степах і пустелях Азії, Африки та Близького Сходу. Ця невелика дика кішка може бігати зі швидкістю до 80 км/год, що дозволяє їй наздоганяти навіть газелей. Через наявність китиць на вухах каракала нерідко сприймають за рись, проте це зовсім різні тварини.

Літні квіти: ТОП-35 види – фото, назви, опис

Літні квіти – фото, назви, опис

Літній сад – це буйство кольорів та життя. Чарівне різноманіття весняних квітів поступово змінюється літніми. Деякі з них цвітуть протягом всього літа, інші – лише короткотривалий час. Проте всі вони вражають яскравими барвами, а більшість з них ще й чудовим ароматом, який приваблює метеликів. Нижче наведені найвідоміші літні квіти з фото та описом.

Птахи Африки: ТОП-35 види – фото, назви, опис

Птахи Африки – фото, назви, опис

На теренах Африки мешкає понад 2500 птахів. Тут можна побачити яскравих бджолоїдок, страшних марабу, дивовижних китоголовів та навіть пінгвінів. Нижче наведені найбільш відомі птахи Африки (включаючи ендеміків) з фото та описом.

Тварини Італії: ТОП-30 види фауни країни – фото, назви, опис

Тварини Італії – фото, назви, опис

Італія – середземноморська країна у Південній Європі, розташована на Апеннінському півострові. За біорізноманіттям тваринного світу вона займає перше місце в Європі, адже на її теренах мешкає більше третини всієї європейської фауни. Нижче наведені найбільш відомі тварини Італії (включаючи ендемічні види) з фото та описом.

Ай-ай або мадагаскарська руконіжка: фото, опис, цікаві факти

Ай-ай або мадагаскарська руконіжка – фото, опис, цікаві факти

Ай-ай або мадагаскарська руконіжка – одна з найбільш дивовижних та рідкісних тварин у світі. Цей примат є ендеміком тропічних лісів Мадагаскару. До 1957 р. він вважався вимерлим, але наразі ай-ай ще існують у світі, хоча й вважаються тваринами на межі зникнення.

Червоні птахи: ТОП-20 види – фото, назви, опис

Червоні птахи – фото, назви, опис

Червоні птахи не настільки поширені, як зелені пташки. Їхнє яскраво-вогняне забарвлення дуже помітне та не слугує маскуванню серед зелені дерев. Проте воно привертає увагу партнерів у шлюбний період та у деяких випадках відлякує хижаків. Нижче наведені найбільш відомі червоні птахи (з фото та описом), що існують в природі.

Мак: фото, назви, опис, символіка, ТОП-15 види

Мак - види, фото, назви, опис, символіка

Мак – квітуча рослина з великими квітками, найчастіше за все червоного кольору. Забарвлення пелюсток може значно різнитися залежно від виду. Проте у будь-якому випадку вони нагадують яскраві чарівні вогники, коли мерехтять під дією вітру. Нижче наведені найбільш відомі види маків з фото та описом.