Архіви за місяць: Вересень, 2023

Рослини тропічних лісів: ТОП-30 види – фото, назви, опис

Рослини тропічних лісів – фото, назви, опис

Тропічні ліси відомі своїм величезним різноманіттям флори завдяки постійному вологому та теплому клімату. Вони містять більше різновидів рослинності, ніж будь-який інший біом у світі. Нижче наведені найбільш відомі рослини тропічних лісів з фото та описом.

Гепард: найшвидша тварина у світі – фото, опис, ТОП-10 цікаві факти

Гепард – фото, опис, цікаві факти

Гепард стрункий – велика та могутня дика кішка, яка колись була поширена по всій Африці та Азії, та навіть подекуди в Європі. Він відомий як найшвидший наземний ссавець у світі, що протягом короткого часу здатен розвивати швидкість понад 96 км/год.

Види журавлів: ТОП-15 – фото, назви, опис

Види журавлів – фото, назви, опис

Журавлі – високі довгоногі птахи з довгою шиєю та дзьобом. Вони відомі своїми дивовижними шлюбними танцями та складними ритуалами залицяння. Наявні види журавлів у дикій природі хоча й схожі між собою, але мають певні особливості, які роблять їх унікальними птахами у своїй родині.

Слон: найбільша наземна тварина – фото, опис, види, ТОП-10 цікаві факти

Слон – фото, опис, види, цікаві факти

Слон – найбільший наземний ссавець. Разом із жирафою він є однією з найбільш впізнаних тварин Африки, проте окремі його види мешкають і на теренах Азії. Слони відомі демонстрацією різноманітних видів складної поведінки, через що здавна відігравали значну роль у людській культурі.

Пелікан: водоплавний птах з великим дзьобом – фото, опис, види

Пелікан – фото, опис, види, цікаві факти

Пелікан – водоплавний птах з дивовижним довгим дзьобом, що нагадує мішок, та величезними крилами, розмах яких сягає 3 м. У світі існує 8 його різновидів, які зустрічаються у різноманітних куточках, де є водне середовище, крім Антарктиди. На теренах України можна побачити лише два з них – рожевих та кучерявих пеліканів.

Анаконда: найважча змія у світі – фото, опис, ТОП-4 види

Анаконда – фото, опис, види, цікаві факти

Анаконда – величезний плазун, що змагається з пітоном за звання найдовшої змії у світі, але за вагою значно перевершує його. Вона є ендеміком басейнів річок Амазонка та Ориноко у Південній Америці та відома як найважча змія на планеті.

Койот: поширена тварина Північної Америки – фото, опис, цікаві факти

Койот – фото, опис, цікаві факти

Койот – один із найпоширеніших ссавців на теренах Північної Америки. Ці тварини згадуються у багатьох міфах північноамериканських індіанців. Корінні народи Північної Америки вбачали у койоті хитре божество, здатне приймати різні вигляди, щоб обдурити людей.