Архіви за місяць: Серпень, 2024

Ламантин: морська корова підводних луків – фото, опис, ТОП-8 цікаві факти

Ламантин – фото, опис, цікаві факти

Ламантин – великий морський ссавець, що значну частину свого життя проводить, споживаючи траву на мілководді. Саме через цю особливість поведінки він ще відомий як «морська корова». Зустрічається ламантин винятково у теплих водах, але у різних куточках світу.

ТОП-15 осінні декоративні кущі: яскраві барви листя для саду восени

Осінні декоративні кущі для саду - фото, назви, опис

Осінь – пора різноколірного листя. Проте, щоб воно прикрашало не лише садові стежки, але й сам сад, варто посадити у ньому осінні декоративні кущі. Різноманіття їх строкатих фарб поряд з квітами осені стане справжньою прикрасою садових краєвидів у ту пору, коли фруктові дерева вже скинуть своє листя.

Орел: хижий птах з найкращим зором – фото, опис, ТОП-5 цікаві факти

Орел – фото, опис, цікаві факти

Орел – один з найвеличніших, найбільших та найсильніших хижих птахів. Він високо парує у небі та стрімко пікірує до поміченої здобичі, щоб з легкістю захопити її. Неймовірний зір, міцні кігті та великі габарити надають орлу славу справжнього короля серед хижих птахів.

Морський слон: найбільший тюлень у світі – фото, опис, ТОП-10 цікаві факти

Морський слон – фото, опис, цікаві факти

Морський слон чи мірунга – найбільший представник родини Тюленеві. Дивну назву цей ссавець отримав через свій хоботоподібний ніс, за яким самців цих тюленів легко відрізнити від інших видів. Морські слони відомі як вправні плавці-дайвери. Вони здатні занурюватися на глибину понад 1000 м та знаходитися під водою протягом двох годин.

Іспанський мох: казкові декорації матінки-природи

Іспанський мох чи тілландсія уснеєвидна – фото, опис, цікаві факти

Іспанський мох – дивовижна рослина, що зустрічається у тропічних лісах Нового Світу. Його довгі сріблясті та сіро-зелені пряди звисають з дерев та утворюють наче казкові декорації з містичною атмосферою. Не дивно, що серед таких краєвидів здається, ніби якісь міфічні істоти заховалися серед щільної крони дерев, залишивши напоказ лише свої бороди.

Тукан: яскравий птах з тропіків – фото, опис, види, ТОП-7 цікаві факти

Тукан – фото, опис, види, цікаві факти

Тукан – один з найвідоміших птахів тропічних лісів Америки. Його гучні крики, схожі на квакання, чутні на відстані до 1,5 км. Проте найбільш впізнаний вигляд туканам надає яскраве оперення та вигнутий довгий дзьоб, що здається величезним та масивним на тлі порівняно невеликого тіла.

Песець чи полярна лисиця: дрібний хижак Арктики – фото, опис, ТОП-8 цікаві факти

Песець чи полярна лисиця – фото, опис, цікаві факти

Песець – невелика полярна лисиця, добре адаптована до життя у суворих умовах Арктики. Він зустрічається у приполярних регіонах Північної півкулі та є однією з найвідоміших тварин тундри.