Архіви за місяць: Червень, 2023

Гімалайська або червона панда: фото, опис, ТОП-10 цікаві факти

Гімалайська або червона панда - фото, опис, цікаві факти

Гімалайська або червона панда – одна з найрідкісніших тварин у дикій природі. Її популяція налічує приблизно 2500 особин, що зустрічаються лише в помірних лісах на схилах Гімалаїв. Червона або мала панда зовні доволі схожа на ракуна та вважається однією із наймиліших тварин у світі.

Тропічний ліс: фото, опис, види, цікаві факти

Тропічний ліс - фото, опис, види, цікаві факти

Тропічний ліс – один із найбільших біомів на Землі. Він зустрічається у вологих тропічних височинах і низинах навколо екватора. Його екосистема складається з високих вічнозелених широколистяних дерев, що утворюють щільний верхній полог та слугують домівкою для значного різноманіття рослин і тварин.

Бджолоїдки або щурки: фото, опис, цікаві факти

Бджолоїдки або щурки - фото, опис, цікаві факти

Бджолоїдки або щурки – яскраві пташки середнього розміру. Вони вражають своїм райдужним забарвленням та милозвучним співом. Більшість видів щурок – ендемічні птахи Африки, тоді як в Європі (зокрема, в Україні) доволі поширеною є бджолоїдка звичайна.

Тюлень – дивовижний ластоногий: фото, опис, цікаві факти

Тюлень – фото, опис, цікаві факти

Тюлень – хижа морська тварина із гнучким тілом і ластами замість кінцівок. Цей спритний ссавець – справжній майстер водного пересування. Проте, на відміну від дельфінів та косатки, він може жити не лише у воді, а і на суші.