Архіви за місяць: Липень, 2024

Парк Кекенхоф у Нідерландах: дивовижне королівство квітів

Парк Кекенхоф у Нідерландах – фото, опис, цікаві факти

Кекенхоф (Keukenhof) у Нідерландах – один з найчарівніших квіткових парків Європи. Він нагадує казкове королівство Сплячої красуні. Звичайний ландшафтний парк Європи – Кекенхоф навесні оживає, наче зачарований світ. Протягом весни він дивує відвідувачів неймовірним різнобарв’ям квітів. Проте й в іншу пору року парк Кекенхоф також знайде чим потішити туристів.

Озера Болгарії: ТОП-8 красиві водойми країни – фото, назви, опис

Озера Болгарії – фото, назви, опис

Болгарія відома гірськими та приморськими краєвидами. Проте, крім гір та моря, на теренах країни існує понад 30 мальовничих озер. Більшість з них розташовані в оточенні гір. Нижче наведені найвідоміші та найкрасивіші озера Болгарії (з фото та описом), які слід відвідати заради незабутнього відпочинку.

Хамелеон: дивовижна ящірка, що змінює колір – фото, опис, ТОП-10 цікаві факти

Хамелеон – фото, опис, цікаві факти

Хамелеон – дивовижна ящірка, здатна змінювати колір тіла. Варіанти її забарвлення можуть мати усю райдужну гаму та безліч різноманітних відтінків. Таким чином хамелеон легко маскується у своєму середовищі існування.

Лаванда: фото, опис, види та сорти, ТОП-10 цікаві факти

Лаванда – фото, опис, види та сорти

Лаванда – найвідоміша ароматична рослина. Її запашні синьо-фіолетові суцвіття-свічки утворюють ілюзію морських хвиль посеред поля. Ці ароматні кущі вирощують у промислових масштабах та заради ландшафтного дизайну садів. Нижче наведені основні види та сорти лаванди (з фото та описом), на які слід звернути увагу садівникам.